Cogeferm verhoogt met 50% het aantal cycli per uur

27/03/2019

COGEFERM is een Franse onderneming gespecialiseerd in de distributie van artikelen voor slotenmakerijen en houtbewerkingsbedrijven. Om zijn automatische kleingoedmagazijn te vergroten, vertrouwt het bedrijf wederom op MECALUX, die een nieuw gangpad zal installeren, zodat er in totaal 7.980 magazijnbakken opgeslagen kunnen worden. Zo zal het toevoegen van een derde Miniloadstelling en de installatie van een nieuwe orderpicking zone, het COGEFERM mogelijk maken het aantal cycli per uur te verhogen met 50%.

Cogeferm vergroot zijn opslagcapaciteit van zijn automatische kleingoedmagazijn in Parijs

 

Het automatische Miniload magazijn is voornamelijk bestemd voor het klaarzetten van bestellingen bestaande uit kleine producten met een lage omzetsnelheid, alsmede voor het klaarzetten van bestellingen met producten die een gemiddelde omzetsnelheid hebben. Het gehele orderpicking proces begint in deze zone en wordt geleid door Easy WMS. Bovendien beschikt het COGEFERM logistieke centrum van 3.000 m², dat dicht bij Parijs ligt, eveneens over doorrolstellingen voor dozen, over palletstellingen, metalen rekken en draagarmstellingen voor lange producten. Deze oplossing is gerealiseerd en geïnstalleerd door MECALUX.

Etienne Lheritier - Logistiek directeur van COGEFERM
« Wij hebben gekozen voor de oplossingen van MECALUX, daar MECALUX zeer betrouwbaar is en snel reageert. Alsmede voor de technische raadgevingen die de verschillende teams hebben kunnen geven. Dankzij de installaties van MECALUX is onze productiviteit en de tevredenheid van onze klanten duidelijk verbeterd. »

Meer dan 20.000 opgeslagen artikelen

Het bedrijf COGEFERM, opgericht in 1987, is gespecialiseerd in de distributie van artikelen voor slotenmakerijen en houtbewerkingsbedrijven. Het bedrijf heeft 150 werknemers en 17 verkooppunten in heel Frankrijk, van waaruit 20.000 artikelen worden gecommercialiseerd. Door zijn snelle leveringsservice en zijn efficiëntie heeft COGEFERM in Frankrijk een goede reputatie.