Het speelgoed Clics opgeslagen in een automatisch entrepot voor magazijnbakken

08/01/2019

Dankzij het nieuwe automatische Miniload-magazijn in Wuustwezel (België), zal Clics Toys, fabrikant van constructiespeelgoed, een optimale productiviteit behalen en de beschikking hebben over een efficiënt systeem voor het klaarzetten van bestellingen. Deze oplossing geeft het bedrijf een grote opslagcapaciteit, voor 7.800 magazijnbakken van 400 x 600 mm.

Automatisch Miniload-magazijn in logistiek centrum van Clics Toys in België

Het magazijn zal bestaan uit twee gangpaden van 40 m lang met aan beide zijden dubbele stellingen met een hoogte van 5 m.

Een magazijnkraan zal geheel zelfstandig door de twee gangpaden bewegen voor het in- en uitslaan van de magazijnbakken van en naar de betreffende stellingvakken.

Daarnaast zal er een circuit van transportbanden geïnstalleerd worden aan de uiteinden van de stellingen, die de magazijnbakken verplaatsen naar het gewenste gangpad.

De bestellingen zullen eveneens op de transportbanden klaargezet worden, volgens het « goederen-naar-man »-principe, dat wil zeggen dat de magazijnkraan de producten die nodig zijn voor het realiseren van de bestelling, naar de magazijnmedewerkers brengt.

Grappig gekleurd constructiespeelgoed

Clics Toys is een Belgisch bedrijf opgericht in 2001, dat educatief constructiespeelgoed maakt voor kinderen.

De kinderen moeten de onderdelen bij elkaar verzamelen om hun eigen creaties te kunnen realiseren: een vliegtuig, een auto, een boot, een kasteel, alles is mogelijk!

Sinds hun marktintroductie laten miljoenen kinderen in meer dan 40 landen hun fantasie de vrije loop door middel van deze bontgekleurde speelgoedstukken.