Luis Simões een modern logistiek centrum van 66.000 vierkante meter in gebruik genomen

Mecalux heeft dit distributiecentrum voorzien van een automatisch Pallet Shuttle-systeem met aanvoerwagens, palletstellingen en een geleidingsrails in de vloer

Luis Simões een modern logistiek centrum van 66.000 vierkante meter in gebruik genomen

Videotranscriptie

In de omgeving van Madrid heeft Luis Simões een modern logistiek centrum van 66.000 vierkante meter in gebruik genomen.

Mecalux heeft dit distributiecentrum voorzien van een automatisch Pallet Shuttle-systeem met aanvoerwagens, palletstellingen en een geleidingsrails in de vloer.

Luís Simões is een logistieke dienstverlener die transport-, opslag- en orderpickoplossingen verschaft aan allerlei soorten bedrijven. In het nieuwe centrum beheren de magazijnmedewerkers de voorraden. Ze zetten de bestellingen klaar voor klanten uit verschillende sectoren, zoals de levensmiddelenindustrie en de parfumerie-, cosmetica- en retailbranche.

Voor deze specifieke situatie heeft Mecalux gekozen voor palletstellingen van 12,5 m hoog, met een totale opslagcapaciteit van 93.251 pallets, die goederen van verschillende afmetingen en velerlei eigenschappen bevatten.

Het is een zeer veelzijdig systeem, want er kunnen tot 3 meter hoge pallets in worden opgeslagen.

De prioriteit van het bedrijf was het stroomlijnen en optimaliseren van het klaarzetten en verzenden van de 4000 bestellingen per dag. Met zo’n groot aantal, was een systeem nodig dat zou bijdragen aan een feilloze organisatie van het klaarzetten en verzenden van de orders.

Mecalux vond de oplossing: een automatisch magazijn dat als verzendbuffer dient, met een Pallet Shuttle-systeem en aanvoerwagens.

In het magazijn worden de bestellingen op basis van de routes van de vrachtwagens klaargezet, waardoor efficiëntie en productiviteit gecombineerd worden.

Het automatische magazijn vormt het hart van deze logistieke installatie want hier wordt de orderpicking vanuit de palletstellingen gegroepeerd en geconsolideerd.

Dankzij dit magazijn beschikt het bedrijf over een ruimte waar bestellingen die klaar staan tijdelijk opgeslagen worden. Ook worden hier de verzendingen georganiseerd.

Het bestaat uit twee stellingmodules met vier niveaus, die aan beide zijden ruimte bieden aan zes pallets. De stellingen zijn 12,6 m hoog.

In het magazijn kunnen 2556 pallets opgeslagen worden. die elk maximaal 1200 kg wegen.

Per niveau zijn er twee aanvoerwagens die de opslagkanalen bedienen, waarbinnen een Pallet Shuttle de goederen in- en uitslaat.

Twee aanvoerwagens per niveau verhogen de productiviteit en zorgen ervoor dat er onafgebroken gewerkt kan worden. Terwijl er bijvoorbeeld preventief onderhoud wordt gepleegd aan een van de aanvoerwagens, blijft de andere operationeel.

De elektrische shuttle is uitgerust met een supercondensator die automatisch oplaadt wanneer die op de aanvoerwagen staat. De Pallet Shuttle is daardoor altijd beschikbaar voor het uitvoeren van opdrachten.

De magazijnmedewerkers slaan de goederen in die al zijn klaargezet met behulp van het afhandelingsmaterieel. Drie van de vijf inslagpunten beschikken over een lift om de goederen naar het overeenkomstige niveau te brengen.

Een van de inslagpunten beschikt bovendien over een palletwikkelaar die de stabiliteit van de lading garandeert.

Het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux zorgt voor de organisatie, de classificatie, de opslag en het voorraadbeheer in het automatische magazijn en bepaalt tevens de volgorde van verzending, op basis van soort goederen en bestemming.

Door een optimale verdeling van de producten in de magazijnstellingen worden er 216 pallets per uur uitgeslagen.

Net zoals bij de inslagpunten, zorgen drie liften voor de uitslag vanaf de hogere niveaus. Op het moment van verzending wordt elke pallet ter identificatie van een etiket voorzien.

Via de geleidingsrails worden de pallets rechtstreeks naar de verzendingskanalen vervoert, in de door EASY WMS vooraf bepaalde volgorde.

De dynamiek van het systeem en het gemak waarmee het kon worden aangelegd zijn doorslaggevend geweest bij het implementeren van dit transportsysteem, waarvan de veilige en ononderbroken afhandeling van de pallets het voornaamste voordeel is.

De verzendzone bestaat uit tien eenheden met ieder drie kanalen voorzien van rollenbanen voor het voorbereiden van de lading. Elke eenheid komt overeen met een complete vrachtwagenlading.

Beeldschermen boven deze kanalen tonen alle informatie over de bestelling en de route.

De magazijnmedewerkers scannen de pallets met een RFID scanner en controleren op deze manier of de goederen in de correcte vrachtwagens worden geladen.

De verzendzone geeft toegang tot het automatische magazijn dat is ingericht voor cross-docking waarbij inkomende goederen direct weer worden verzonden. Deze goederen hoeven niet eerst te worden opgeslagen in de stellingen, maar moeten wel door het automatische magazijn worden geregistreerd, zodat ze de door het warehouse management systeem, Easy WMS, bepaalde verzendroute kunnen volgen.

De hoge activiteit van Luís Simões, met bijna 100.000 opgeslagen pallets en 4000 bestellingen per dag, vereiste een efficiënte, snelle en foutloze oplossing. Mecalux leverde dit toonaangevende bedrijf een globale oplossing.