Bracchi optimaliseert de organisatie van zijn nieuwe magazijn in Duitsland

Bracchi optimaliseert de organisatie van zijn nieuwe magazijn in Duitsland

Bracchi consolideert zijn positie in de Europese markt met een nieuw distributiecentrum van 30.000 m²

Bracchi

Bracchi versterkt en consolideert zijn positie in de Europese markt met een nieuw distributiecentrum van 30.000 m² in Duitsland voor een van zijn belangrijkste klanten. Uit veiligheidsoverwegingen is het centrum opgedeeld in twee opslagzones en wordt gekenmerkt door uiterst efficiënte goederenafhandelingen en interne bedrijfsprocessen. Mecalux heeft conventionele pallet- en draagarmstellingen geleverd voor de volumineuze en zware producten met als doel het rendement van het magazijn te maximaliseren.

Vereisten van Bracchi

Bracchi is een Italiaans logistiek bedrijf opgericht in 1928. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zijn distributienetwerk internationaal uitgebreid en levert uiterst flexibele transportdiensten aan grote en kleine bedrijven.

Het bedrijf had een nieuw magazijn nodig in Duitsland voor een belangrijke multinational. Bracchi deed een beroep op Mecalux om een geschikte oplossing te bedenken voor de opslag en afhandeling van alle benodigde materialen in het productieproces.

Eigenschappen van het distributiecentrum

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 30.000 m² en is, uit veiligheidsoverwegingen, opgedeeld in twee verschillende opslagzones omwille van het type opgeslagen producten en om te voldoen aan de lokale voorschriften betreffende brandpreventie en beveiliging.

De twee opslagzones hebben zeer vergelijkbare kenmerken. Beide bestaan uit conventionele pallet- en draagarmstellingen, waarin de goederen worden gerangschikt al naargelang hun afmetingen. Op deze manier is het voor de magazijnmedewerkers die gebruik maken van reachtrucks en 4-weg zijladers, gemakkelijker werken.

Draagarmstellingen
De draagarmstellingen zijn 8 m hoog en specifiek ontworpen voor de opslag van lange producten.

Het systeem maakt een eenvoudige en veilige behandeling van de goederen mogelijk. Bovendien kunnen de elementen die de structuur van de stellingen vormen, zoals de vrijdragende armen die aan de staanders zijn bevestigd, worden aangepast aan de toekomstige logistieke vereisten van het magazijn.

Geleiders geplaatst aan het begin van de gangen zorgen ervoor dat de heftrucks gecentreerd de gangen in komen en gemakkelijker in het midden van de gangen blijven rijden.

De conventionele palletstellingen
Bracchi werkt met pallets van verschillende afmetingen en kwaliteit. Daarom heeft Mecalux 10,5 m hoge conventionele palletstellingen geleverd, aangezien deze veelzijdig genoeg zijn om goederen van verscheidene volumes, afmetingen en met verschillende omloopsnelheden op te slaan.

Rekening houdend met de verschillen tussen de goederen en de afmetingskenmerken van elk product, is er besloten om de afmetingen van de stellingen aan te passen en ze te voorzien van twee verschillende dieptes. De stellingen met meer diepte, bedoeld voor de volumineuzere pallets, bestaan uit drie liggers die zorgen voor een correcte verdeling van het laadgewicht.

Een centraal gangpad doorkruist de stellingen en vergemakkelijkt de omloop van de goederen. Daarnaast dient het ook als nooduitgang.

Het brandbeveiligingssysteem
Het distributiecentrum is uitgerust met een geavanceerd branddetectie- en blussysteem, dat voldoet aan de lokale voorschriften betreffende brandbeveiliging. Het beschikt over rookdetectoren en andere controleapparatuur die indien nodig in de betreffende zone meteen worden geactiveerd.

De automatische sproeikoppen, of sprinklers, zijn strategisch verdeeld aan de binnenkant van de stellingen, overeenkomstig het heersende brandgevaar in de verschillende zones van de installatie.

Het leidingennetwerk is beschermd tegen impacts tijdens de behandeling van de goederen. Bij de conventionele palletstellingen bevinden de leidingen zich achter de dwarsliggers en bij de draagarmstellingen lopen ze van het plafond naar beneden tot in de staanders.

Voordelen voor Bracchi

  • Hoger rendement: het distributiecentrum munt uit in een optimale organisatie van de bedrijfsprocessen, waarbij de goederen worden gedistribueerd overeenkomstig hun volume en eigenschappen.
  • Compleet veilige installatie: de installatie is, uit veiligheidsoverwegingen, opgedeeld in twee verschillende zones, in overeenstemming met de lokale voorschriften betreffende brandbeveiliging. Er is ook branddetectie- en blusapparatuur geïnstalleerd.

Gebruikte producten