Palletstellingen bedoelt voor de opslag van chemische producten

Palletstellingen bedoelt voor de opslag van chemische producten

Het nieuwe centrum van Van Moer in België heeft een opslagcapaciteit van 15.345 pallets met chemische producten

Van Moer Logistics logo

De logistieke dienstverlener Van Moer Logistics, heeft zijn distributiecentrum in Zwijndrecht (België) gereorganiseerd. Daarvoor zijn er speciaal palletstellingen van Mecalux geïnstalleerd die een grote activiteit aankunnen en waarin meer dan 15.000 producten kunnen worden opgeslagen.

Een langdurige samenwerking

Van Moer Logistics is een Belgische leverancier van logistieke diensten die opslag- en transportoplossingen levert aan bedrijven in willekeurig welke sector (chemische industrie, levensmiddelenindustrie, veevoederindustrie, transportindustrie, enzovoort). Met bijna 30 jaar ervaring, beschikt Van Moer over een park van 420 vrachtwagens, en vele magazijnen in België en Roemenië die op volle toeren draaien. Het bedrijf levert een complete service aan zijn klanten. Daartoe wordt er allereerst alles aan gedaan om de klantbehoeften te begrijpen en in kaart te brengen, zodat de processen verbeterd en aangepast kunnen worden aan de gestelde klanteisen. Op deze manier kan het bedrijf alle soorten producten beheren, zoals producten van staal, chemische producten of producten van hout.

Mecalux heeft bij meerdere projecten samengewerkt met Van Moer Logistics en heeft vier van hun distributiecentra ingericht. Het magazijn vormt een essentieel element voor de ontwikkeling van de activiteiten van Van Moer Logistics. Daarom concentreert het technische team van Mecalux zich altijd op het leveren van opslagoplossingen die het best aansluiten bij de klantbehoeften en die daarnaast het bedrijf ondersteunen bij het leveren van de beste service aan zijn klanten.

Onlangs heeft het bedrijf zijn distributiecentrum in Zwijndrecht (België) gereorganiseerd:

« Wij hebben wederom contact opgenomen met Mecalux want wij zijn zeer tevreden over onze eerdere samenwerkingen. Bovendien bood het voorstel van Mecalux de beste prijs-kwaliteitsverhouding », legt Steven Pauwels, de Managing Director Warehousing van Van Moer Logistics, uit.

Steven Pauwels - Managing Director Warehousing - Van Moer Logistics
« Toen we het distributiecentrum van Zwijndrecht wilden uitrusten, wisten we heel goed dat we Mecalux opnieuw zouden vertrouwen, gezien de goede resultaten die we tijdens vorige projecten hadden behaald. En inderdaad, wij hebben meer opslagcapaciteit verkregen en een hogere productiviteit, waardoor we in staat zijn de service te leveren die onze klanten verwachten ».

Kenmerken van het nieuwe magazijn

Het magazijn heeft een oppervlakte van 16.000 m² en is voornamelijk bestemd voor de opslag van chemische producten voor één van de klanten van Van Moer Logistics. Het handelswaar afkomstig van het productiecentrum in de Belgische stad Antwerpen wordt opgeslagen in industriële zakken (zogenaamde big bags) die vervolgens op pallets geplaatst worden, wat de afhandeling vergemakkelijkt.

Gemiddeld worden er 700 pallets per dag ontvangen (bij verhoogde activiteit tot 1200 pallets) en worden er 40 bestellingen klaargezet (elk van meer dan 20 bestelregels), die voornamelijk binnen Europa gedistribueerd worden.

Het magazijn is speciaal ontworpen om zo’n enorme activiteit aan te kunnen. Mecalux heeft palletstellingen van 9 m hoog geïnstalleerd, verdeeld in 5 laadniveaus, die praktisch de totale oppervlakte van het magazijn beslaan. Steven Pauwels: « Wij hebben voor deze oplossing gekozen want wij wilden de capaciteit voor de opslag van pallets verhogen ». Nu kunnen er meer dan 15.000 pallets worden opgeslagen.

Eén van de voordelen van dit opslagsysteem is bovendien, dat de goederen direct toegankelijk zijn, waardoor de goederen snel afgehandeld kunnen worden. Daarnaast staat deze installatie ook garant voor een perfect voorraadbeheer, aangezien elk opslagkanaal bestemd is voor één enkel referentienummer.

De heftrucks die gebruikt worden door de magazijnmedewerkers, kunnen twee pallets tegelijk afhandelen, waardoor de productiviteit van de installatie verhoogd wordt.

Voordelen voor Van Moer Logistics

  • Uiterste dynamiek: dit opslagsysteem biedt directe toegang tot de pallets, waardoor de goederenafhandeling en de omloopsnelheid bespoedigd worden.
  • Aangepaste oplossing: de gehele installatie is ontworpen voor de dagelijkse opslag en afhandeling van een groot aantal big bags.
De logistieke dienstverlener Van Moer Logistics
Opslagcapaciteit: 15.345 pallets
Afmetingen pallets: 1000 x 1200 mm
Maximaal gewicht pallets: 1200 kg
Hoogte stellingen: 9 m

Gebruikte producten

Vraag een deskundige