Magazijn voor de reserveonderdelen van landbouwmachines van de Kverneland Group

Magazijn voor de reserveonderdelen van landbouwmachines van de Kverneland Group

Het magazijn van de Kverneland Group combineert drie opslagoplossingen voor de orderpicking

Kverneland Group

Kverneland Group, producent van landbouwmachines, heeft een magazijn in Thionville, Frankrijk, van waaruit de groep wereldwijd reserveonderdelen voor zijn machines distribueert. Mecalux heeft dit entrepot uitgerust met palletstellingen, draagarmstellingen en legbordstellingen M3 met loopbruggen, voor het klaarzetten van 550.000 bestellijnen per jaar.

 • Afbeeldingen
 • De stellingen worden aan de verschillende afmetingen van de producten aangepast
  De stellingen met loopbruggen vermeerderen de beschikbare opslagcapaciteit
  Lange goederen worden op de draagarmenstellingen opgeslagen
  De drie opslagoplossingen bieden een directe toegang tot de goederen
  Het magazijn van de Kverneland Group kan tot 41.700 pallets beheren
 • Technische kenmerken
 • PDF Downloaden

Een technologie die over de hele wereld erkend is

Kverneland Group is een internationaal merk dat landbouwmachines maakt. Machines van hoge kwaliteit, sterk en functioneel, die maar lage onderhouds- en gebruikskosten met zich meebrengen. De onderneming is opgericht in 1879, toen zijn grondlegger, Ole Gabriel Kverneland, zijn eerste smederij opende in een buitenwijk van Stavanger (Noorwegen). Door de jaren heen, is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming, en heeft tegenwoordig fabrieken en magazijnen over de hele wereld.

Een magazijn voor reserveonderdelen in Frankrijk

Onlangs heeft de Kverneland Group een nieuw distributiecentrum geopend van 28.000 m² in Thionville, bestemd voor de opslag van reserveonderdelen voor zijn machines. Zoals Frank Claudon, logistiek directeur van de Kverneland Groep in Europa uitlegt: « Eerder bevond ons distributiecentrum zich in Flévy (ten noorden van Metz), maar we hebben het overgebracht naar Thionville om de opslagcapaciteit te verhogen en een betere service te kunnen bieden aan onze klanten ». Het feit dat de belangrijkste wegen van het land zich in de buurt bevinden, maakt dat dit distributiecentrum efficiënter is voor de levering van de goederen in Europa.

« We hebben dit magazijn opgezet want we moesten het hoofd bieden aan een groter wordende activiteit in Europa. Daarom hebben we onze interne logistieke processen gereorganiseerd, en de procedures die binnen het magazijn plaatsvinden versoepeld », geeft de heer Claudon aan. Het magazijn is uitgerust met palletstellingen, draagarmstellingen en een legbordstellingen-module van drie etages met loopbruggen. De logistiek directeur benadrukt het feit dat « Het team van Mecalux de montage en de installatie van de oplossingen in een record tijd heeft uitgevoerd ».

Meerdere oplossingen om de orderpicking te versnellen

Kverneland Group zet een groot aantal bestellingen klaar, daarom is het magazijn speciaal zo ingericht om deze taak te vereenvoudigen. Elk jaar verwerkt de groep gemiddeld 550.000 bestelregels, en distribueert de producten aan klanten in 79 verschillende landen waar het bedrijf vertegenwoordigd is, alsmede aan andere magazijnen die het bedrijf heeft in Canada, Spanje, Verenigde Staten, Engeland, Ierland, Italië, Polen, Rusland, enzovoort.

Het goed organiseren van de opslag van de goederen is de eerste stap om de orderpicking te versnellen. In dit magazijn worden ongeveer 66.500 artikelen van verschillende afmetingen, met verschillende kenmerken en met een andere omzetsnelheid, beheerd. « We moeten de goederen op de juiste plek opslaan, zodat het gemakkelijker wordt ze te lokaliseren en te beheren wanneer we ze nodig hebben », merkt Franck Claudon op.

Naast het grote aantal bestellingen dat klaargezet moet worden, beheren de magazijnmedewerkers ook dagelijks de inslag van 350 pallets die vanuit heel Europa komen plus de verzending van 200 tot 300 andere. Rekening houdend met deze vereisten, heeft Mecalux palletstellingen geïnstalleerd van 8 m hoog en een opslagcapaciteit van in totaal 41.749 pallets. Over het algemeen worden hier pallets en houten magazijnbakken in opgeslagen. Dit opslagsysteem is zeer multifunctioneel en kan aangepast worden aan de afmetingen van de artikelen. De liggers kunnen aangepast worden, om grotere of kleinere opslagplekken te verkrijgen.

Het magazijn heeft eveneens vier gangpaden met aan beide zijden draagarmstellingen van 7,5 m hoog. Lange elementen, zoals spuitbomen kunnen op pallets geplaatst worden of direct op de draagarmen. « Deze draagarmen zijn aan de staanders verbonden en kunnen aan de logistieke behoeften aangepast worden », geeft de heer Claudon aan.

Mecalux heeft legbordstellingen M3 met loopbruggen geleverd voor handmatige orderpicking. Ze zijn 7,5 m hoog zijn en bestaan uit drie verdiepingen. Volgens de heer Claudon is dit een ideale oplossing: « Ze maken gebruik van de hoogte van het distributiecentrum en optimaliseren de beschikbare ruimte, zo wordt een grotere opslagcapaciteit verkregen ». De magazijnmedewerkers lopen door de gangpaden en halen de artikelen van elke bestelling direct van de legborden. De bestellingen worden gegroepeerd, waarbij meerdere orders tegelijkertijd klaargezet worden op eenzelfde route.

Franck Claudon - Logistiek directeur van Kverneland Group in Europa
« Wij zijn zeer tevreden over het magazijn in Thionville, dat overigens al geheel aan onze verwachtingen voldoet. De montage en de installatie waren een groot succes, want ze zijn zeer snel uitgevoerd, zonder onze activiteiten te onderbreken ».

De voordelen voor Kverneland Group

 • Optimaal gebruik van het oppervlak: De drie opslagoplossingen optimaliseren de beschikbare ruimte en er wordt een grote opslagcapacteit verkregen.
 • Orderpickingproces veel sneller: De directe toegang tot de stellingen en de goederen is essentieel om het klaarzetten van de 550.000 bestellijnen per jaar te versnellen.
 • Correcte opslag van de goederen: De goederen zijn opgeslagen in de palletstellingen, op de draagarmstellingen of op de legbordstellingen al naargelang hun kenmerken, afmetingen en omloopsnelheid.
Magazijn voor Kverneland: Palletstellingen
Opslagcapaciteit: 41.749 pallets
Afmeting van de pallets: 800 x 1200 mm
Maximaal gewicht van de pallets: 500 kg
Hoogte van de stellingen: 8 m