Disalfarm vergroot de opslagcapaciteit, verhoogt de productiviteit en verbetert het magazijnbeheer, door verschillende zones van zijn distributiecentrum te automatiseren

Disalfarm vergroot de opslagcapaciteit, verhoogt de productiviteit en verbetert het magazijnbeheer, door verschillende zones van zijn distributiecentrum te automatiseren

Het magazijn van Disalfarm wordt snel en voordelig geautomatiseerd met trilaterale magazijnkranen

Disalfarm

Dit logistieke distributiecentrum is gevestigd op het terrein van Disalfarm in Rubí (Barcelona, Spanje) en heeft een oppervlakte van 39.027 m². Het volledig geautomatiseerde magazijn, dat een opslagcapaciteit heeft van meer dan 19.000 pallets, heeft de productiviteit van het bedrijf aanzienlijk verbeterd. En dit zonder op enig moment de dienstverlening te staken tijdens de uitbreiding en modernisering van het magazijn.

  • Technische kenmerken
  • PDF Downloaden

Onderneming

Disalfarm S.A. is een bedrijf dat is opgericht door Bayer Laboratories, Boehringer Ingelheim en Novartis, met als doel al hun opslag- en distributieactiviteiten in Spanje vanuit één logistiek distributiecentrum uit te laten voeren om kosten te besparen.

De onderneming startte medio 2000 zijn activiteiten, met als ambitie marktleider te worden in de sector van de distributie van farmaceutische producten. Om die reden heeft Disalfarm in al zijn processen gestreefd naar efficiëntie en heeft het zich ten aanzien van zijn klanten steeds sterk gemaakt voor topkwaliteit.

Daarom werd in 2000 een conventioneel palletmagazijn gebouwd met 15 gangpaden, voorzien van vijf trilaterale vorkheftrucks die door de magazijnmedewerkers worden bediend.

Behoeften

Na verloop van tijd ontstond de behoefte de middelen te optimaliseren om efficiënter te worden en de leveringstermijnen te verkorten. De oplossing van Mecalux bestond uit de implementatie van een automatisch systeem om de opslagactiviteiten en het rendement aanzienlijk te verbeteren.

Het was van essentieel belang dat de implementatie van dit nieuwe systeem geen invloed zou hebben op de dagelijkse activiteiten in het logistieke distributiecentrum, om te voorkomen dat het een negatieve invloed zou hebben op de opslagactiviteiten. De gevolgen van het stilleggen van een magazijn dat 110 pallets per uur afhandelt en alle farmaceutische centra in Spanje bevoorraadt, zouden enorm zijn.

Oplossing

In elk van de 15 gangpaden werd een magazijnkraan geïnstalleerd, ter vervanging van de vijf trilaterale vorkheftrucks. Hiermee is het systeem geautomatiseerd en zijn er minder arbeidskrachten nodig om de pallets af te handelen. Hierdoor bespaarde Disalfarm kosten en werd de werkplek tegelijkertijd flexibeler en veiliger.

Met de invoering van dit systeem verhoogde de onderneming de productiviteit en slaagde Disalfarm erin de magazijnkosten te verlagen.

Disalfarm is een voorbeeld van hoe een magazijn met trilaterale vorkheftrucks kan worden geautomatiseerd zonder veranderingen aan de structuur aan te brengen, met een zeer snelle return on investment.

Wij hebben een optimale efficiëntie van de processen verkregen en een perfecte veiligheid voor de magazijnmedewerkers.

Jaume SegriàCOO van Disalfarm
Disalfarm magazijn in Barcelona
Opslagcapaciteit: 19.350 pallets
Afmetingen van de pallets: 800 x 1200 mm
Maximaal gewicht van de pallets: 800 kg
Hoogte van de magazijnstellingen: 13 m
Lengte van de magazijnstellingen: 60 m
Aantal magazijnkranen: 15
Type kranen: Automatische trilaterale magazijnkraan

Vraag een deskundige